KAJ ZMOREM JAZ, …

Kja zmorem  jaz, kaj zmoreš ti, kaj zmoremo skupaj mi…tako smo poimenovali  sodelovanje CIRIUS-a Vipava z OŠ Šturje, ki se odvija že šeto šolsko leto. Sodelovanje poteka v obliki mesečnih srečanj/druženj naših učencev s sovrstniki OŠ Šturje.

Namen teh srečanj je razvijanje socialnih veščin preko izkustvenih oblik dela, ki vključujejo raziskovanje samega sebe, drugih, tkanje prijateljskih vezi, spoznavanje, kaj zmoremo kot posamezniki in kaj kot skupina.

S pomočjo različnih ustvarjalnih dejavnostih se učimo strpnosti, altruizma, vztrajnosti, potrpežljivosti, razvijamo ustvarjalnost in domišljijo.

Vsako leto svoje ideje in ustvarjalnost združimo v izdelek, katerega na koncu šolskega leta umestimo v Lanthierjev park v Vipavi in tako spregovorimo o nas in naših druženjih tudi širši skupnosti. Letos imamo pripravljene pisane lesene stole in vabimo sprehajalce in obiskovalce parka, da se v poletni vročini odpočijejo na njih…razmišljajo o čem prijetnem…tudi o nas, ki smo veseli in hvaležni, da se lahko družimo in ‘dotikamo’ drug drugega že šest let.

Objave: